Sebastien DUCHENE

 

Ik ben leraar Nederlands en Engels in de hogere graad van het Koninklijk Atheneum Paul Delvaux. Geboren en getogen in Vlaams Brabant maar met familie uit beide Belgische taalgebieden. Verder bezit ik diploma’s van zowel Franstalige als Nederlandstalige hoge scholen en universiteiten.

 

Na werkervaring in de privésector heb ik besloten om een carrière te starten in het onderwijs. Talen aanleren aan jongeren heb ik in verschillende scholen reeds gedaan maar nu heb ik mijn plaats gevonden in het immersieteam van ARO.

 

Hopelijk kruisen we elkaar in één van mijn lessen!

 

Mr Duchene

 


Isabelle PIRSOUL

 

Tot mijn achttiende leefde ik met mijn ouders in de Noorderkempen. Thuis spraken we Nederlands hoewel mijn grootouders afkomstig waren uit Wallonië.

Daarna ging ik studeren in mijn geboortestad Antwerpen. In Brussel werkte ik eerst in de privésector en later als lerares Nederlands in Jette. In onze school in Ottignies geef ik les in de lagere graad. Ik ben lerares Nederlands voor zowel de immersieklassen als voor de klassieke richting.

 

Mevr Pirsoul

 


Karina SEYNAEVE

 

Hallo! Ik ben de leerkracht aardrijkskunde en hoop binnenkort je gids te zijn.

 

Enkele jaren ervaring als leerkracht Nederlands in de immersieschool Saint-André te Elsene en bij Paul Delvaux, hebben me ervan overtuigd dat lesgeven mijn passie is.

 

Na mijn opleiding Master Handels- en Financiële Wetenschappen, heb ik een ruime ervaring opgedaan in de privésector en meer bepaald in de financiële, farmaceutische en industriële branches. Momenteel werk ik halftijds in de privésector en ben ik blij dat al mijn ervaringen en talenkennis van pas komen bij het lesgeven. Als voornaamste hobby volg ik een cursus stadsgidsen te Leuven aan het CVO de Oranjerie. Op de tweede plaats komt reizen en iets nieuw ontdekken.Verder schrijf ik een blog over top Belgen (www.top-belgen.blogspot.be) ter voorbereiding van een boek. Talen zijn ook belangrijk, zo ben ik goed drie-talig en volg nog lessen Spaans.

 

Hopelijk vind je de weg naar onze immersieklassen!

 

 

Mevr Seynaeve

 


Iris VANDENBROECK

 

Hallo, ik ben Iris Vandenbroeck, geschiedenisleerkracht. Mijn vorige job bracht mij van Europa, naar Afrika en zo naar het Midden-Oosten en tot slot terug naar België.

 

Ik heb naast geschiedenis, ook management (met specialisatie toerisme)in Duitsland gestudeerd. Tijdens mijn lerarenopleiding heb ik mij toegespitst op methodeonderwijs. Ik heb lesgegeven in het beroepsonderwijs en OKAN (onderwijskansen voor anderstaligen). Brussel, Vlaanderen en Waals-Brabant waren mijn werkgebied en nu ben ik in het Atheneum Paul Delvaux.

 

Ik woon in Heverlee (Vlaams Brabant) en ben internationaal opgegroeid. Talenkennis doet grenzen vervagen. Niets is zo leuk als bijvoorbeeld door België te kunnen rijden en met iedereen te kunnen praten. In Vlaanderen in het Nederlands, in de Walen in het Frans en in onze Belgische Oostkantons wordt het Duits.

 

Door taal leer je elkaar beter kennen en begrijpen en verrijk je jezelf met allerlei culturen. Mijn meertaligheid helpt me elke dag! Mijn passie is geschiedenis en reizen . Ik schrijf kinderverhalen en als ik tijd en rust heb, geef ik op een creatieve wijze oud materiaal een tweede leven.

 

Ik verheug me op jouw komst in onze immersieklassen! Welkom in ons taalavontuur!

 

 

Mevr Vandenbroeck