ImmersionWelkom op de pagina van de immersierichting van het Koninklijk Atheneum Paul Delvaux van Ottignies. Als u regelmatig de website bezoekt, zal u op de hoogte blijven van het schoolleven van uw kind. De opvoeding van uw kind staat voor ons centraal en elk schooljaar organiseren wij projecten samen met de ‘Franstalige’ leerlingen. De school doet het nodige om uw kind naar een zo hoog mogelijk niveau te leiden en dit zowel in het Nederlands als in het Frans.

 

Het Koninklijk Atheneum Paul Delvaux is sinds 2004-2005 met het immersieonderwijs gestart. Het is nog steeds een gezamelijk project van de stad Ottignies en het ARO. Vanaf de 3de kleuterklas wordt het immersieonderwijs door de stad Ottignies georganiseerd en dit tot en met het 2de leerjaar (lager onderwijs). Vanaf het 3de leerjaar zorgt het ARO voor het immersieonderwijs en dit tot en met het 6de middelbaar.

 

Op het einde van deze cyclus hebben de leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan een extern examen (CNaVT, Certificaat Nederlands als Vreemde Taal) dat georganiseerd wordt door de KU Leuven en de Nederlandse Taalunie. Moesten zij dit diploma behalen dan hebben ze het recht en de mogelijkheid om hun studies in het Nederlands verder te zetten aan verschillende Vlaamse en Nederlandse Hoge Scholen en Universiteiten.

 

Wij zien ernaar uit om uw kind te begeleiden en u te ontmoeten tijdens onze verschillende activiteiten.